Universal, Tapahtumien yö, Tampere, 15.8.1997

Olinpa sitten Tampereen Tapahtumien yönä, tai "Taiteiden yönä" (heh heh), katsastamassa ent. Megazonen/Sub Clubin tiloissa järjestetyt Universal-kekkerit. Kun olin selviytynyt ihmismassojen, käristetyn kuolleen eläimen ja sinapin kitkerän hajun, huojuvien, örisevien, kirkuvien ja tappelevien teinien lauman ja lasimurskameren halki paikan päälle, sain todistaa paria laadukasta live-aktia, joita katsomaan oli kyllä saapunut taas kiusallisen vähän jengiä. Brittipop tai "maanläheinen, rehellinen, konstailematon" ym. ym. bluesmeininki kyllä vetää nääsnääs-kaupungissa aina porukkaa, mutta elävänä (no joo, elävänä ja elävänä, mutta ei nyt nipoteta tästä) esitetty elektronimusa tuntuu olevan harvojen herkkua yhä edelleenkin.

Ensimmäisenä esiintyivät Samuel ja Nasley, jotka on myös tunnettu nimellä Prime Time, ja maittavaa menoa pojilla olikin: jazz-mausteista junkkaa, joka puri yllättävän hyvin, ja oli aivan kilpailukykyistä suurenkin maailman rumpu- ja bassonimien kanssa, väitän ma. Sitten saatiin kuulla Comaa ja säkkipillimies Gustav Henrikksonia, joka oli saapunut paikalle aivan oikeissa ylämaalaiskamppeissa ja kiltissä tuuttaillen Coman avaruusmaisista paukkuviin yltävien SH-101- ym. taustojen päälle. Soundia kai voisi luonnehtia atonaaliseksi, jos klausjärvisiä tässä oltaisiin, mutta komppi ei ainakaan laahannut. Tällaiseen musiikkielämykseen ei taatusti jokapäivä törmää. Jos olisin suuren ja mahtavan levy-yhtiön suuri ja mahtavapamppu, iskisin pojille levytyssopimukset kouraan alta aikayksikön, ja luulen sentään jotain ymmärtäväni elektroonisesta tanssimusiikista minäkin. Omaa showtaan tarjoili tanssilattian puolella myös heebo, joka harrasti varjonyrkkeilyä verhojen(?) kanssa, kunnes yksi typy tuli hakemaan sen pois. PLUR-meininki ja silleen.

Tarjoilupuoli paikassa loppui valitettavasti jo kahden aikaan, ja kun meikäläinen ei mömmöjen nappailua harrastele, oli hieman vaikeuksia päästätunnelmaan selvin päin ja Manse-depressio alkoi painaa taas muutenkin päälle, joten painelin live-aktien jälkeen suoraan nukkumaan, ja jos jotain merkittävää kemuissa jälkeen päin tapahtui, siitä saavat muut kertoa. Ei kun kiitokset vain T.Riolle ja kumppaneille kekkereistä.

Erkki Rautio


ENGLISH SUMMARY:

I visited a party called Universal at the Night of Arts, Tampere, 15 August 1997. As a live PA were performing the Tampere act Samuel & Nasley, also known asPrime Time, whose music was world-class jazzy jungle, methinks. Also we heard a live PA from Coma (aka Tero Civill) who provided the electronic, ranging from spacy / ethereal to banging backgrounds with his SH-101 etc., to Gustav Henrikkson who played bagpipe(!) to it, wearing full Highlands/Scottish regalia with a kilt and all. Mostly you could call their style atonal. If I was a record label boss, I'd give contracts to these guys right away.


Back to 5HT