jolie
Jolien debyyttikeikka
kotibileet, Turku, 20.4. 2002Kotipolttoisella Tytönnimi-cdr:llä monia ihastuttanut ja yhtä monia vihastuttanut turkulainen Jolie debytoi bändin johtajakaksikon Teron ja Susannan sängyssä lauantai-illan kotibileissä. Yhtyeen naivistiseen ja harkitun lapselliseen tyyliin epäsovinnainen esiintymislava sopi kuin nakutettu: ihan kuin olisi katsellut prinsessaa leikkiviä pikkutyttöjä touhuissaan.

Pikkutyttöjä nimenomaan, sillä Terolla, joka soittaa bändissä koskettimia, rumpukoneita ja kitaraa, on selvästi harkittu androgyyninen tyyli hyvin hallussaan. Prinsessamaisuuteen hänkään ei kuitenkaan loppujen lopuksi taivu. Tero antoi laulutaidoistaan vakuuttavan kuvan kuulostaessaan David Bowielta keikan ainoassa uudessa biisissä, 'Japan Girlissä'. Tero lauloi monotonisen, mutta tarttuvan konetaustan päälle ääni tyylikkäästi väristen, mutta koko ajan coolilta kuulostaen. Biisissä on selvää single- ja hittiainesta.

Jolien ensilevyn jälkeen tapahtunut vaihtuminen kvartetista trioksi on tiivistänyt bändin soundia. Nyt elementit ovat kohdallaan -- hienosäätöä tietysti puuttuu, mutta tästäkin huomaa, että lapsellisen kömpelöltä kuulostava äänimaailma ja junnaavat melodiat ovat harkittuja. Lauran soittamat kitaranvingutukset eivät tosin sopineet joka kohtaan, vaan ne kuulostivat lähinnä turhilta hälyääniltä, jotka eivät välttämättä sovi Joliesta muodostuneeseen kuvaan. Bändin pitäisi päättää, kumpaan suuntaan he haluavat musiikkiaan viedä.

Kuulijoita oli paikalla melkein kaksikymmentä ja kaikki olivat innoissaan. Bändillä on näinkin nopeasti noussut kulttimaine, koska encorea osattiin toivoa. Yleisö taputti bändin takaisin (vessasta!) ja toivoi niin ärsyttävää kuin kaunistakin 'Kristallista tehty' -kappaletta. Se soikin päässä vielä myöhään yöllä.

Juri Nummelin.

Reprinted with permission.


Jolie contact: jolie@tokyo.com

Back to 5HT

pH