Sasse ja George lähtökuopissa

Jari Nikkola, Aamuset, 8. syyskuuta 1999Turkulaisen klubiscenen muuttotappio lisääntyy syyskuussa jälleen kahdella henkilöllä kun mm. Sähkö-levymerkiltä ja Turku Body & Soul-klubilta tutut DJ:t Sasse ja George Spruce pakkaavat kassinsa ja suuntaavat kohti Frankfurtia.

Sassen kohdalla muutto on luonteeltaan pysyvää ja DJ Corrado Izzon taannoisen Suomen visiitin kylkiäisenä myös George Spruce on löytämässä kodin Izzon levy-yhtiön tuotantotehtävissä ja web developerina.

Kaksikon lähtöaikeita helpottavat myös taloudelliset syyt. Suurten väestökeskittymien ja lyhyiden etäisyyksien Keski-Euroopassa esiintymis- ja tuottajapalkkiot saavat helposti peräänsä sen kuuluisan nollan Suomen vastaaviin verrattuina.

"Ei Frankfurtiin siirtyminen mikään kultakaivos ole, mutta fakta toisaalta on, että siellä tämän alueen toimintaa arvostetaan enemmän. Suomi kuitenkin pienuudessaan usein ottaa enemmän kuin antaa", kaksikko selvittää.

Sassen ja Georgen läksiäisiä juhlitaan Dynamossa lauantaina 11.9 suomalaisen house-scenen huippunimien tähdittämänä.

Turkulaiskaksikon lisäksi DJ-dekkien taaksen kipuavat Kemin Jori Hulkkonen, ODJ Harri ja Helsingin Kerman ohjelmavastaava Lil' Tony. Saksassa Sassen ja Georgen ensimmäinen tulikaste on jo 18.9. jolloin Strasbourgissa vietetään Sähkön nimikko-iltaa Pan Sonicin ja Tommi Grönlundin voimin.

"Parasta tässä on se että alkuperäinen minun ja Georgen tuottajatiimi pysyy samalla koossa", Sasse kertoo.

"Jatkoa Down by the Laiturin Teknotunneli-projektiin on myös tulossa. Saksaan siirtyminen auttaa huikeasti PR-asioissa ja esimerkiksi ruotsalaistiskijukkien keskuudessa ollaan jo todella kiinnostuneita tapahtumasta..."

Teksti: Jari Nikkola

Copyright © 1999 Jari Nikkola / Aamuset.


[Scrapbook]