TENOR DISCOGRAFIA
Kommentit: Jimi Tenor
1989. JIMI TENOR AND HIS SHAMANS:
"Silloin meidän bändi ei ollut hirveän hyvin kasassa. Jokainen kävi vain studiolla soittamassa oman osuutensa. Mutta tulihan siitä sitten aika hyvä. Tero Klingin rummut ovat ekstrakäytössä, se oli hauskaa."
Total Capacity of 216,5 Litres. (Euros)
1990. JIMI TENOR AND HIS SHAMANS:
"Hyvä kansi ja vähän enemmän taidevedätystä. Yhdellä biisillä on vain Sirkka (kts. Koneografia) ja puhaltimia: onnistunut kokeilu, joka kuulosti hyvältä. Meillä oli lainasoittaja Edward Vesalan Sound and Furysta. Tosin trumpetisti ei tullut paikalle, se oli kai sammunut johonkin."
Diktafon. (Poko)
1990. JIMI TENOR AND HIS SHAMANS:
"Olisi voinut mennä paremmin. Silloin Suomi-ahdistus iski aika pahasti, ilmapiiri oli epäkannustava. Ei kuulosta hyvältä, en ole kuunnellut vähään aikaan."
Mekanoid. (Poko)
1992. JIMI TENOR AND HIS SHAMANS:
Fear of a Black Jesus. (Bad Vugum)"Se oli kirjeenvaihtolevy: me läheteltiin toisillemme diskettejä ja kasetteja ja nähtiin sitten studiossa. äänitettiin Berliinissä, koska mä asustelin siellä." Bonuksena 3D-lasit, joiden läpi kannen luuranko-Jimi näkyy kolmiulotteisena.
1992. SUBURBAN SAX:
Suburban. (Suburban)Tenorin ja Tapani Rinteen (RinneRadio) yhteinen saksofoniteos. "Ihan jees. Rinne on rela jannu, yhteistyö meni ihan hyvin. Mutta olin aika usein studiossa krapulassa, ja oli raskasta puhaltaa tenorisaksofonia..."
1994. JIMI TENOR:
Sähkömies. (Sähkö)Lo fi -taustamusiikkia, avaruustunnelmaa ja sitkeää piip-tyyt-toistoa. Soolo-LP:n kruunaa maaninen Take Me Baby, Tenorin ensimmäinen kansainvälinen hitti. "Take Me Baby on Saksassa kulttibiisi. Se on siellä ihan normaalistoilla eikä vain tanssilistoilla."
1995. JIMI TENOR:
Europa. (Sähkö)70-luvun blaxploitaatio-soundtrackien ja Itä-Euroopan huokean viihdesoundin mainio synteesi. Levyn nimi on viittaus kaikkiin Europa-nimisiin puolalaisiin hotelleihin ja baareihin. "Puola on cooliuden katve: maa, jossa ei ole mitään coolia."
1997. JIMI TENOR:
Intervision. (Warp)"Perinteisen markkinointipolitiikan mukaan siinä on tehty kaikki virheet, mitä voi tehdä tehdäkseen kaupallisen albumin." Ilmestyy maaliskuussa.
1999. REININ MYRKKY:
Länsimaisen musiikin historia I. (RMK)Hittihistoriaa Beethovenista BeeGeesiin spontaanien puhallinvitsien muodossa. Yhteensä 53 (!) kappaleen verran absurdia hulinaa, ihailtavaa soittotaitoa ja liberaalia tekijänoikeuksien tulkintaa. "Olemme luovempia kuin Jumala."
Copyright ©1997 Like Uutiset
[Pääjuttu] [Haastattelu] [Koneografia] [Filmografia]
[Scrapbook] [pHinnWeb]